Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с кода на ключа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с кода на ключа

Здравейте, колеги! Днес излезе следния проблем. На таблото ми се появи жълтата лампичка CODE и колата цял ден не може да запали. Прочетох сходните теми от форума и разглобих таблото, и свалих пръстена до контактния ключ, също така извадих буксата под таблото на същия кабел. Лампата продължава да не изгасва. И с двата ключа колата не може да запали. Ако някой може да помогне. За диагностика ли е? Мога ли да я дърпам с друга кола когато не е запалена? Също така ми свети червената лампичка за еърбега, до тази жълтата. Може ли тези проблеми да се отстранят на диагностика?
    Колата ми е Alfa Romeo 156 2.0 TC 1999.

Може да не разпознава кюча от слаб акукмулатор, въпреки че има сила да върти може да не успява заради него. Ако не си я карал от както падна снега е напълно възможно.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Пробвай това: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=45678
      Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщение
        Ако въобще има картата с кода...малко хора я имат май.
        156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Благодаря за идеята на kibika. Имам такава карта на която има 2 кода: електронен и механичен. Електронния е от 5 цифри. Сигурно имаш него предвид. Ще пробвам утре. А необходимо ли е да я карам на диагностика и къде в Бургас?

Comment

Първоначално публикувано от zhivko Покажи съобщение
            Благодаря за идеята на kibika. Имам такава карта на която има 2 кода: електронен и механичен. Електронния е от 5 цифри. Сигурно имаш него предвид. Ще пробвам утре. А необходимо ли е да я карам на диагностика и къде в Бургас?
            Да електронния, май беше 5 цифри забравил съм защото ми трябваше преди година и съм забравил подробности . А на диагностика е добре да се отиде за да се разбере какъв е проблема, но най - вероятно ти е заминал имобилайзера и трябва да се смени с нов, който е 400 лв., или да се махне - излиза към 100 лв. някъде.

Comment

Направи му "байпас" на имобилайзера и забравяш за този проблем с ключа Имаше тема във форума с подобен сюжет и накрая човека беше много доволен след като му махнаха имобилайзера
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Успях да запаля колата с кода от картата. Но след това двигателя започна да трака странно, незнам дали има нещо общо. Това тракане може ли да е от дърпането с друга кола или от начина на запалване? Къде да я водя, на ключар или на сервиз за диагностика? Или да махам имобилайзера? Някой дали знае сервиз в Бургас където могат да ми помогнат?

Comment

Аз една седмица не можах да я запаля заради такъв проблем. Накрая я закарах тука на един. Не знам кво прай по нея, най-вероятно само е почистил платката и там кутийката на имобилайзера и ако е имало някъде лоша връзката да я е оправил. Спред мен щом имаш тази карта с кода, не виждам смисъл от махането на имобилайзера. Просто изкарай платката с кутийката и ги почисти хубаво. Вече, ако продължи да ти го прави този номер много често тогава го махай. Аз така бих направил . Що се отнася до шума... при мен такова явление нямаше, съмняваме да е от това че си я запалил с кода. Нещо друго може да е.
                  Last edited by zombiran; d.m.y г., 23:36.

Comment

Ако не ти изгасне ключето на таблото изобщо не се и опитвай да въртиш. Няма да запали никога. И при мен отвреме на време ми дава този проблем. Случвало се е по 20 мин да не мога да запаля, като и с месеци да нямам никакъв проблем. Капризничи любовницата ама кво да се прави. Важното е кеф да създава.
                    ALFA 156 1.9JTD '98
                    ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Успях да запаля колата с кода от картата. Но след това двигателя започна да трака странно, незнам дали има нещо общо. Това тракане може ли да е от дърпането с друга кола или от начина на запалване? Къде да я водя, на ключар или на сервиз за диагностика? Или да махам имобилайзера? Някой дали знае сервиз в Бургас където могат да ми помогнат?
                      Отиди в сервиз за да провериш центровката на колата щом се е разчукал мотора след дърпане може да е прехвърлил ремъка няколко зъба докато сте я дърпали случва се понякога а след това ако всичко е наред премахни имобилайзера.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                        ...Спред мен щом имаш тази карта с кода, не виждам смисъл от махането на имобилайзера. ..
                        Аз не виждам как ще кара така като постоянно ще трябва да въвежда механично, защото това отнема 2-3 мин, особено ако има повече движение и се налага да оставя колата за малко.
                        Най-добре я закарай на диагностика, аз съм от София но чета тук из форума, че в Поморие имало сносен майстор. Аз ти препоръчвам да го махнеш.

Comment

някой има ли идея, тоя код как мога да го науча!?!
                          джамбазите като ми вземаха парите не споменаха нищо такова!?
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Искам да питам някои има ли впечатления от сервиза в Комлука до Алианц на Alfa Romeo и Fiat? Става въпрос за гр. Бургас.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                              AZ IMAH SASHTIA PROBLEM VODIH IA NA ELEKTROAUTO I SE OKAZA CHE CHENTRALINATA DETO CHETE KLIUCHE SE NAMIRASHE TOCHNO NAD PEDALITE I OT VREME NA VREME IA PODRITVAH TA I IZKUBNAH NIAKOI KABEL OT BUKSATA NO INACHE BESHE NISHTO RABOTA DORI NE MI E ISKAL DA MU PLATIA

---------- Post added at 01:42 ---------- Previous post was at 01:36 ----------

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                              IMA I DRUG NACHIN DA ZAPALISH. MOJESH DA SI PORACHASH NOVA CHENTRALINA. TIA E BEZ(VERGINE)BEZ KOD I DA TI A REGISTRIRAT S TVOIA KLIUCH

mod edit:колега пиши на кирилица!
                              Last edited by fiore; d.m.y г., 13:09.

Comment

Working...
                              X